WEDSTRIJDVERSLAGEN

03/01/2020     Beker van Vlaanderen 1/16 finales

Opel Haeck Drongen C - MVC Focus Optiek Eine

Het nieuwe jaar startte met een verplaatsing naar 4e nationaler Drongen C. Onze tegenstander speelde vorig seizoen nog bij de U17 en werd dit seizoen ingeschreven in 4e nationale A. Daar staan ze op een voorlopige 2e plaats in het klassement. We mochten onze tegenstander dus zeker en vast niet onderschatten.

In het openingskwart nam MVC Focus Optiek Eine meteen het initiatief en tikte de bal goed rond. Doelman Dylan Lefranc verlegde het spel van links naar rechts en hield het tempo hoog. Drongen C begon afwachtend aan de partij en gaf niet veel ruimte cadeau. Dat deze ploeg al enkele jaren samen speelt kon je zien aan hun compacte formatie. Toch kon Jordy Lataer halfweg periode 1 het openingsdoelpunt voor zijn rekening nemen. Een afstandsschot van Ishak Mahli werd eerst nog door de doelman afgeweerd maar Jordy stond op de juiste plaats om hem in 2 tijden binnen te tikken. Eens het openingsdoelpunt viel kregen onze jongens meer ademruimte om zo iets meer risico te nemen. Daoud Mahli zorgde met een knap afstandsschot bijna voor de 0-2 maar zijn schot ging maar nipt naast. Ook Dylan Lefranc kon enkele keren aanleggen voor een schot maar verder dan 2 corners geraakte hij niet. Rond de 7e minuut werd het 0-2 na een doelpunt van Jordy Lataer. Ishak Mahli dribbelde zijn tegenspeler en speelde nadien Jordy aan die in 1 tijd de bal in het doel kon werken. Voor Drongen C was dit meteen ook het signaal om wat meer op het gaspedaal te duwen. De jonkies van Drongen namen meer initiatief en durfden geregeld al eens uitpakken met knappe doelpogingen. Dylan Lefranc hield de netten schoon waardoor de 0-2 cijfers op het bord bleven.

In periode 2 kregen we al in de eerste minuut een tegendoelpunt nadat een afstandsschot via het been van Ishak Mahli in doel verdween, 1-2. Drongen C kreeg door dit doelpunt meer vertrouwen en ook hun supporters moedigden hen goed aan. Een gelijkmaker moest voorkomen worden en daarom stuurde coach Mario Lataer zijn spelers naar voren. Jens Commere en Ishak Mahli zetten beiden hoog druk waardoor de thuisdoelman vaak in de problemen kwam. Dit resulteerde in kleine doelpogingen en corners waardoor we al snel onze 1e schepcorner van de partij toegediend kregen. Een koud kunstje voor Dylan Lefranc waardoor de score opgebouwd werd naar 1-3. We probeerden de bal achteraan goed rond te tikken om zo zelf het tempo te bepalen. Voor de aanvallers van Drongen C was het bijzonder lastig om de bal te onderscheppen met ervaren spelers zoals Daoud Mahli en Dylan Lefranc achterin. Mede door die ervaring lieten we Drongen C hoog druk zetten waardoor er voorin veel meer ruimte werd gecreƫerd. Ishak Mahli zag dit en kon vanop eigen speelhelft via een lobbal scoren. 1-4 in ons voordeel. De thuisploeg kwam vlak voor het affluiten van kwart 2 nog even gevaarlijk opduiken aan de 2e paal maar scoren lukte niet.

Na de kampwissel bleef MVC Focus Optiek Eine baas over de bal. Arne Roman kon al vrij vlug aanleggen via de flank maar zijn schot werd afgeblokt. Het jeugdige Drongen dat het vooral op snelheid en tehchniek wilde proberen kreeg een 5e doelpunt om de oren. Jordy Lataer onderschepte achteraan de bal en scoorde via de flank vanop de middellijn in een leeg doel. De thuisploeg reageerde snel en koelbloedig want amper 1 minuutje laten werd het 2-5. Een voorzet werd aan de 2e paal keurig binnengetikt. In de voorlaatste minuut zorgde Jordy Lataer bijna voor de 2-6 maar hij zag zijn schot, na een leuke actie van Jens Commere via de paal buiten gaan. Een rustig 3e kwart met weinig gevaarlijke doelpogingen, meer kunnen we hier niet over noteren.

In periode 4 was het vooral belangrijk om de voorsprong vast te houden of misschien zelfs nog te vergroten. Na enkele minuten spelen vond Daoud Mahli de weg naar doel en zette zo de 2-6 cijfers op het scorebord nadat hij de doelman op het verkeerde been zette. Al vrij snel na dit doelpunt kreeg Drongen C een penalty, dit na een lichte aangewilde duw in de rug van hun aanvaller. De thuisdoelman zette deze om en scoorde de 3-6. De thuisploeg kwam door dit doelpunt terug in de partij en ook de supporters motiveerden hun spelers want er stonden nog 8 minuten op de klok. Niet veel later volgde de 4-6, die evenwel vermijdbaar was maar. MVC Focus Optiek Eine panikeerde niet en probeerde er toch telkens al voetballend uit te komen. We geraakten vaak tot aan het doel van de tegenstander maar bij de afwerking liet het te vaak mis. Tot slot van rekening kende de scheidsrechter nogmaals een penaltyfout toe in het voordeel van de thuisploeg. Daar er eerder protest was voor de 1e al-dan-niet penaltyfout was deze er zeker en vast geen. Maar eens de scheidsrechter fluit is er geen weg meer terug. De thuisdoelman scoorde zo zijn 2e van de avond en Drongen C kwam zo wel heel dichtbij. Met een 5-6 score trokken we de laatste minuten in. Bij MVC Focus Optiek Eine was er nog steeds geen paniek want desondanks de tegendoelpunten bleven we de bal wel goed rondspelen. Er werden minder risico's genomen want nog een tegendoelpunt zou niet verdiend zijn. Bij de thuisploeg probeerden ze al het mogelijke om toch naar mogelijke schepcorners te gaan maar de score bleef 5-6 in ons voordeel.

MVC Focus Optiek Eine stoot zo door naar de volgende ronde in de beker van Vlaanderen. Op 28/02/20 spelen we thuis tegen Erwetegem B in de 1/8 finales.