Beide clubs bereiken akkoord over fusie in het nationale minivoetbal.

De fusie tussen Kassani Elsegem en MVC Focus Optiek Eine is een feit. Beide teams bereikten na enkele gesprekken een akkoord voor het komende seizoen. "Hoe dat er zal uitzien is nog afwachten want door de corona is vergaderen niet evident", zegt Jordy Lataer die tot voor kort voorzitter was van MVC Focus Optiek Eine.

"Het was al een aantal jaren duidelijk dat de mentaliteit, cultuur en filosofie van beide ploegen dicht bij elkaar aansloten en dat een fusie slechts het logische gevolg is van een moderne evolutie", zegt Jordy Lataer. MVC Focus Optiek Eine zal zich dus volgend seizoen vervoegen bij K&W Construction Kassani Elsegem dat geleid wordt door voorzitter Frank Gheysen. "MVC Focus Optiek Eine zal niet volledig van de kaart verdwijnen want in de Oudenaardse kerncompetitie doen we zeker en vast nog verder met gezonde ambities" volgens Jordy Lataer. 

Krachten Bundelen

"Als beide teams de krachten bundelen en zich op en naast het veld 100% engageren voor de club dan zullen we snel uitgroeien tot een gevestigde waarde op het hoogste niveau. In 4e nationale zal het grotendeels een vernieuwde ploeg zijn met een mix van jeugdig talent en de al iets meer ervaren spelers die voldoende kennis hebben over het minivoetbal. Op gebied van evenementen kunnen beide teams een eigen doelgroep aanspreken wat kan leiden tot een groter aan deelnemers en bezoekers. We moeten bij elk evenement tot het uiterste gaan."

Bouwen aan een nieuwe ploeg

"In 4e nationale zijn we momenteel bezig met de opbouw van een vernieuwde ploeg. Enkele spelers van MVC Focus Optiek Eine zullen mee de overstap maken, terwijl we ook rekenen op enkele toevoegingen van de u17 van Kassani Elsegem. We houden nog enkele pistes open voor 1 of 2 nieuwkomers die meteen ook een vaste waarde kunnen zijn. Een eerste nieuwkomer heeft zijn woord al gegeven die eerder nog voor beide teams speelde en vol ambitie terugkeert. We willen meteen op de kaart staan."

Ook trainer Mario Lataer keert terug naar waar het voor hem allemaal begon als trainer in 1e nationale. Hij wil het vooral wat rustiger aandoen en zal onze ploeg in 4e nationale coachen. Vlak voor zijn avontuur bij MVC Focus Optiek Eine werd Mario aangesteld als trainer bij Kassani Elsegem als promovendus in 1e nationale. Mede door hem kreeg Kassani Elsegem de titel van 'Revelatie van het seizoen' toegekend.

Speler en bestuurslid

"Ik zal volgend seizoen ook als bestuurslid actief zijn bij het ambitieuze Kassani Elsegem. Ik zie een gemotiveerd en betrouwbaar bestuur dat Kassani de voorbije seizoenen een goede omkadering bood. Vooral hun jeugdwerking biedt zeer veel toekomstperspectief. Mijn rol als bestuurslid zal voornamelijk bestaan als medeverantwoordelijke van de facebookpagina en website. Ik wil vooral op de sociale media inspelen met foto's en video's om zo ook onrechtstreeks de sponsors visueel tot bij de mensen te brengen. Alsook zal ik een vervolg brengen van een eigen magazine zoals we bij MVC Focus Optiek Eine hadden. Als speler zal ik aantreden in 4e nationale en heb ik gezonde ambities om hoog te eindigen. Wat de doelstellingen zullen worden hangt sterk af van de mogelijke nieuwkomers en of we door Corona een goede voorbereiding kunnen plannen." Aldus Jordy Lataer.

jordy-lataer@hotmail.com
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin